Kettagolfihullus võtab maad

Merly Raudla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neli aastat kettagolfi mänginud Ralf Rogov hindas Rakvere vastvalminud raja harrastajale sobilikuks.
Neli aastat kettagolfi mänginud Ralf Rogov hindas Rakvere vastvalminud raja harrastajale sobilikuks. Foto: Vladislav Musakko

Uusi disc-golf’i- ehk kettagolfiradasid ilmub kui seeni pärast vihma ning see sõltuvust tekitav mäng leiab järjest enam poolehoidjaid nii harrastajate kui ka sportlaste seast.

Kettagolfimängija ja instruktor Ralf Rogov väitis, et alustuseks piisab kahest kettast – putterist ja driver’ist. Putter on paksu ümara äärega ning seda kasutatakse peamiselt korvi lähedal. Pikemaid maid lendavad hästi terava äärega driver’id.

“Mida aeglasemalt ketas lendab, seda rohkem saad viset kontrollida,” kõneles Rogov ja lisas, et ka putteriga on võimalik üsna kaugele visata. Lihtsalt see ketas lendab otse. Teadliku mängija käest õhku lennutatud driver’i saab ilusti kaarega ümber takistuste visata. Driver’i kohta märkis Rogov, et mida laiem ketast kätte võttes äär näpu all tundub, seda kiiremini see lendab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles