Hirm isikuandmete avaldamise ees pitsitab koole

Eva Samolberg-Palmi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi avalikke internetikanaleid kasutavad inimesed sageli liiga hooletult, tõmbab isikuandmete kaitse seadus paljudele varasematele võimalustele kriipsu peale.
Kuigi avalikke internetikanaleid kasutavad inimesed sageli liiga hooletult, tõmbab isikuandmete kaitse seadus paljudele varasematele võimalustele kriipsu peale. Foto: Sille Annuk

Ajal, mil eksponeeritus on järjest enam moes, toimub nihe teises suunas: isikuandmed, mis varem olid justkui avalik info, tuleb nüüd kiivalt enese teada hoida. Näiteks see, millises koolis ja klassis õpib kellegi laps.

Sügisel 1. klassis õppimist alustanud seitsmeaastane Laura on kasvanud koos emaga. Isaga pole suhted kuigi head ning ettearvamatu käitumisega vanema eest soovib ema oma tütart kaitsta. Selleks vahetati elukohta ja väike pere on seda kiivalt enese teada hoidnud.

Nüüd aga, kui laps alustas uut eluetappi, võib kool tema isikuandmeid, eelkõige nime, kasutada ja ka avaldada kooli kodulehel ning mujal. Laura ema on sellepärast mures ega soovi, et tema lapse nimi kuskil avalikus kohas ilmuks, sest siis võib juhtuda, et kardetud isa jälle näole annab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles