Rajaots 15: vabad käed ja hinged juhatavad teed muusikasse

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rajaotsa muusikakooli õpilane Rihard Aid on 12 aasta jooksul avastanud muusika erilisuse ja jõu. See on toetanud tema rõõme ja halle päevi.
Rajaotsa muusikakooli õpilane Rihard Aid on 12 aasta jooksul avastanud muusika erilisuse ja jõu. See on toetanud tema rõõme ja halle päevi. Foto: Vladislav Musakko

Rakveres on teiste seas üks katsetamise paik – Rajaotsa muusikakool, kus õpilased saavad kaasa mõelda ja proovida. Töö ja avastamislustiga pooleks jõutakse seal rajaotsale, et kulgeda sisemise vabaduse ja naudinguga.

Kui Rihard Aid oli kuueaastane, juhtus jaanipäeval tema isaga kodust kaugel ränk õnnetus. Vigastada saanud kaitseliitlane jäi küll ellu, kuid laps sai aru, mis kõik oleks võinud kalli inimesega juhtuda. Mõtted, need keerlesid nii- ja naapidi tema peas. Aga kui väike Rihard läks muusikakooli uksest sisse, juhtus ime. Tema sees rahunes kõik – muusikal lihtsalt on nõnda eriline võim ja jõud. “See on üks puhtamaid ja ehtsamaid teraapiaid. Tegutsemine heas atmosfääris ja keskkonnas aitas mul tagajärgi kergemalt läbi elada,” räägib Rihard Aid nüüd.

Muusika on tema hinge alati ravinud. Rihard on tänulik, et ainult aasta enne juhtunut, kui ta oli vaid viiene, pani ema ta Rajaotsa muusikakooli. Pedagoogist ema kõnetas kooli puhul selle paindlik õpe. Rihard ütleb, et ta ise kirjeldaks Rajaotsa kui vaba mõtlemise paika. “Õppimises käib kõik oma tahtel, see on tähtis ja hea, et saan ise otsustada, kuidas ja mida soovin õppida. Õpitakse ja õpetatakse vabalt. Nimetaksin seda vabade käte kooliks,” kõneleb noormees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles