Keemiaravi saab nüüdsest ka Virumaal

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keemiaravi.
Keemiaravi. Foto: Raigo Pajula

Ida-Viru piirkonna vähihaiged saavad tänavusest aastast TÜ kliinikumi toel keemiaravi kodule lähemal. TÜ kliinikumi arstid – hematoloogid ja onkoloogid – nõustavad patsiente kasvajate medikamentoosse ravi asjus Ida-Viru keskhaiglas neljal päeval nädalas.

Vähiravi on kombineeritud, koosnedes sageli kirurgilisest, kiiritus- ja keemiaravist. Pahaloomulise kasvaja diagnoosi kinnitamiseks vajalikud uuringud tehakse edaspidi kas Ida-Viru keskhaiglas või kliinikumis, sõltuvalt probleemist, patsiendi seisundist ja diagnostikavõimalustest.

Pahaloomuliste kasvajate raviotsused langetatakse alati konsiiliumi korras kliinikumis. Kirurgiline ravi ning kiiritusravi on Viru piirkonnas elavaile patsientidele edaspidigi Tartus, kuid keemiaravikuurid tehakse nüüdsest Ida-Viru keskhaiglas. Keemiaravi kestus on patsientidel olenevalt haigusest väga erinev. Teatud paikmete korral võib keemiaravi kesta pea aasta, mõne paikme puhul veelgi kauem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles