Kamalammas tõi maailmamaitsed kõrvuti eesti omadega

Kristi Ehrlich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kamalammas tõi Rakvere Keskväljakule maailmamaitseid, meelelahutust ja siinsesse ühiskonda kuulumise tunde.
Kamalammas tõi Rakvere Keskväljakule maailmamaitseid, meelelahutust ja siinsesse ühiskonda kuulumise tunde. Foto: Valdislav Musakko

Kolmandat korda Rakvere Keskväljakul peetud rahvustoitude festivalil Kamalammas leidus nii uues kuues roogasid eesti köögist kui ka eksootilisi toite kaugetest paikadest.

Hispaanlane Sergio Gomez Oliveros pakkus täna Hispaania köögi kõige traditsioonilisemat toitu paellat ehk Hispaania riisirooga ja sangriat, mille kõrvale rääkis ta paella ajalugu.

Et paella on hispaania toitudest kõige populaarsem ja rahvusvaheliselt tuntud, ei vajanud roog Kamalamba külastajatele tutvustamist.

Sergio Gomez Oliverosel side Rakverega tegelikult puudub, sest ta elab Tallinnas, kuid mees armastab osa võtta väljaspool pealinna peetavatest festivalidest. Sel põhjusel jõudis ta ka kreisilinna.

Lisaks Hispaania köögile pakuti Keskväljakul Jaapani, Eesti, Türgi, Itaalia, Venezuela, Ingeri-Soome, Süüria, Ukraina, Vene ja Filipiini kööki. Vao köök koondas enda alla eri rahvuste köögid.

Kamalamba festivali eestvedaja, kultuurikeskuse direktor Eve Alte kõneles, et tänavusele festivalile oodati osalema mitte ainult Lääne-Virumaal elavaid välismaalasi, vaid ka kaugemalt. "Täna on kohal eri rahvuste esindajad üle Eesti."

Alte tundis heameelt, et hoolimata väikesest vihmast on külastajate näod rõõmsad ja kauplejatel hinnad mõistikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles