Kanepikasvatusse suhtutakse erinevalt

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööstusliku kanepi kasvatamisel võib olla Eestis hulk eeliseid, kuid mitte igaüks ei usu vähenõudliku kultuuri helgesse tulevikku.
Tööstusliku kanepi kasvatamisel võib olla Eestis hulk eeliseid, kuid mitte igaüks ei usu vähenõudliku kultuuri helgesse tulevikku. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Mõni nädal tagasi ilmusid Virumaa Teatajas reklaamid, milles kutsuti siinseid maaomanikke tulu teenima, liitudes Eesti Tööstusliku Kanepi Kasvatajate (ETKK) osaühinguga. Lehetoimetus uuris, milline on olnud maaomanike huvi üleskutse vastu.

Pealinnas registreeritud ettevõtte juhatuse liige Priit Loime lausus tagasisidest rääkides, et uudistajatest Lääne-Viru maakonnas puudust ei ole. “Ainuüksi viimase paari päeva jooksul on juba Kadrina vallast olnud kaks-kolm inimest,” märkis ta.

Keskmiselt on tema sõnul pakutud Lääne-Virumaal ETKK-le tööstusliku kanepi kasvatamiseks põllumaatükke, mille suurus varieerub kolme ja kuue hektari vahel. Mujal Eestis on neile pakutud rendile ka 30 hektari suuruseid põllumaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles