Noored ettevõtjad taotlesid üle seitsme miljoni euro põllumajandustegevuseks

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Häired põllumajandustoodete impordis nõuavad omamaise toidutoodangu suurendamist ning põllumajandusmaa kasutamist vaid toidu ja sööda tootmiseks.
Häired põllumajandustoodete impordis nõuavad omamaise toidutoodangu suurendamist ning põllumajandusmaa kasutamist vaid toidu ja sööda tootmiseks. Foto: Arvo Meeks

Põllumajandusliku tegevusega alustava noore ettevõtja toetuse soovijatelt laekus PRIA-le hiljuti lõppenud taotlusvoorus Lääne-Viru maakonnast 16 taotlust kogusummas 639 960 eurot.

Riigis tervikuna esitati 182 taotlust ligi 7,3 miljoni euro saamiseks. Lääne-Virumaast enam on toetuse abil põllumajandusettevõtlusega alustada soovivaid kuni 40-aastaseid noortalunikke Viljandimaal (24), Tartumaal (22) ja Võrumaal (17) ning sama palju Põlvamaal ja Pärnumaal. Kõige vähem taotlusi esitati Ida-Virumaalt, kust neid tuli vaid kaks.

Populaarsemateks tegevusvaldkondadeks, mille jaoks toetust soovitakse, on teravilja ja muude taimekultuuride (sh õlikultuurid, kaunviljad, köögivili, heinaseeme) kasvatus. Järgnevad veise- ja mesilaste kasvatus ning puuvilja- ja marjakasvatus.

Et toetuste määramiseks on tänavu eelarves viis miljonit eurot ja soovitud toetuste summa on sellest suurem, määrab PRIA toetused nõuetekohastele taotlustele antud hindepunktide abil saadud paremusjärjestuse põhjal.

Otsused kinnitatakse hiljemalt 19. novembriks, misjärel makstakse välja kolmveerand määratud toetuste summadest.

Maksimaalselt on võimalik ühel taotlejal saada kuni 40 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles