Vene folk­an­sam­bel teeb muusikalise peatuse Jänedal

Inna Grünfeldt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene folkansambel Dobranotch.
Vene folkansambel Dobranotch. Foto: Ansambel Dobranotch

Jänedal Musta Täku Tallis esineb ja uut helikandjat esitleb kolmapäeval, 3. oktoobril kell 20 kultuslik vene folkansambel Dobranotch.

Eelkõige juudi, Balkani ja mustlasmuusika interpreteerimisega tuntust kogunud ansambel on tagasi pöördunud vene laulude juurde, muutmata oma lähe­nemisnurka. Dobranotch – see on vene hing, Balkani tempo ja juudi tunnetus.

Ansambel ei ole steriilne lavabänd, vaid astub publiku keskele, luues kordumatu meeleolu – ja seda võimaldab just kontserdipaik Jänedal. Ansambli ülejäänud kontserdid Eestis toimuvad akadeemilisemates saalides ning 7. oktoobril on Dobranotch juba Berliinis.

Idee luua ansambel Dobranotch sündis 1997 Prantsusmaal Nantes’is, esimese kontserdini jõuti järgmisel aastal. Nüüdseks on ansambli liikmed kõik tagasi Peterburis ja sel puhul üllitatakse helikandja “20 Years of Dobranotch”, mille annab välja Saksa plaadifirma CPL-Music.

Käesoleval aastal pälvis ansambel muusikaauhinna Eiserner Eversteiner. Saksamaal Plauenis festivalil Folk Herbst Fest välja antav preemia on mainekaim folgiauhind Euroopas – Dobranotch on 2018. aasta parim Euroopa folkbänd. (VT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles