Repliik: järelehüüd suvele

Kristi Ehrlich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristi Ehrlich.
Kristi Ehrlich. Foto: Virumaa Teataja

Selle repliigi pealkirjaks võiks olla koguni “Järelehüüd sajandi suvele”. Ja ilmselt oli sobivaim aeg selle kirjutamiseks eilne päev. Kalendrisügis saabus alles loetud päevad tagasi, kuid sügis ei mallanud oma kurjemat poolt kaua varjata. Eilne marutuul kergitas Läänemerel lained mitmemeetriseks ja rebis agaralt kolletuvaid lehti.

On septembri lõpp ja tegelikult pole kõvas tuules midagi iseäralikku, sest esimesed sügistormid saabuvad ikka vahetult enne porikuu algust. Lihtsalt kontrast on suur ja muutus väga äkiline. Alles paar nädalat tagasi valitses suveleitsak, mida nüüd aknast välja vaadates on kohati raske uskuda.

Lahkunud suvele tahaks aga siinkohal teha sügava kummarduse. Nii sooja Peipsi järve vett, nii palju päikesepaistet, nii kõrget temperatuuri ja nii palju häid inimesi ei ole suvi juba ammu pakkunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles