Ühendkuningriigi kaitseväe juhataja asemik väisas Tapat

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurbritannia kaitseväe juhataja asetäitja kindral sir Gordon Messenger (paremal) ja Eesti kaitseväe juhataja kindral Riho Terras.
Suurbritannia kaitseväe juhataja asetäitja kindral sir Gordon Messenger (paremal) ja Eesti kaitseväe juhataja kindral Riho Terras. Foto: Siim Verner Teder

Kolmapäeval külastas Eestit Suurbritannia kaitseväe juhataja asetäitja kindral sir Gordon Messenger, kes kohtus nii kaitseväe juhtkonnaga kui ka Tapal teenivate 1. jalaväebrigaadi ja liitlaste kaitseväelastega.

Kindral Messenger on Eestis teenivate Ühendkuningriigi sõduritega rahul ja ütles, et lahingugrupp on integreeritud nii 1. jalaväebrigaadi kui ka Eesti riigikaitse plaanidesse üldiselt. Lisaks ütles kindral Messenger, et tal on kokkupuuteid Eesti kaitseväelastega ajast, mil ta teenis Afganistanis, ja juba toona tõestasid eestlased end väga professionaalsete sõduritena.

Kindral Messenger kohtus kaitseväe peastaabis kaitseväe juhataja kindral Riho Terrase ja kaitseväe juhataja asetäitja kindralmajor Indrek Sireliga, kellega arutleti regiooni julgeolekuolukorra ning kaitsejõududevahelise koostöö üle.

"Liitlaste eelpaigutatud lahingugrupis teenivad Ühendkuningriigi kaitseväelased on andnud olulise panuse meie riigikaitse tugevdamisse ning nad on nii igapäevase teenistuse kui ka ühiste õppuste kaudu hästi integreeritud meie kaitseväe 1. jalaväebrigaadi koosseisu," ütles kaitseväe juhataja asetäitja kindralmajor Indrek Sirel. "Viimased poolteist aastat liitlaste kohaolu on andnud meile võimaluse üksteise kogemustest õppida ja seeläbi mitte ainult tugevdada NATO idatiiva julgeolekut, vaid anda Eesti kaitseväelaste väärt kogemusi edasi ka meie liitlastele."

Samuti heiskas kindral Messenger koos kaitseväe juhatajaga peastaabi ees Võitmatute mängude lipu.

Pärastlõunal tutvus kindral Messenger Tapa linnakuga, kus sai ülevaate seal paikneva 1. jalaväebrigaadi ning liitlaste lahingugrupi tegevusest ning kohtus lahingugrupi Suurbritannia kontingendi liikmetega.

Eestit seovad brittidega pikaajalised kaitsealased sidemed ning relvavendlus ühisest osalemisest rahvusvahelisetel sõjalistel operatsioonidel. Koos Briti kaitseväelastega teenivad eestlased praegu operatsiooni Resolute Support raames Afganistanis Kabuli piirkonnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles