Vintsutuste kiuste näeb Aseri kool remonti

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aseri kooli juures on praegu vaikne. Uuendamiseni jõudmine on võtnud aega, kuid nüüd on lootust, et ehitusfirma alustab töödega.
Aseri kooli juures on praegu vaikne. Uuendamiseni jõudmine on võtnud aega, kuid nüüd on lootust, et ehitusfirma alustab töödega. Foto: Meelis Meilbaum

Aseri kooli uuendamisega on nüüdseks tegeldud kolm aastat. Hange oli tehtud kiirustades ja valitses oht, et riik keerab rahakraanid kinni. Nüüd on olukord lahenenud ja ehitajaga leping sõlmitud. On tõenäoline, et järgmisel aastal on Aseris värske ilmega haridustempel.

Viru-Nigula valla majandusvaldkonna juht Raido Tetto oli ühendvalla juhtimises kaasa rääkinud vaid mõne kuu, kui teda tabas üks üllatus teise järel. Aseri kooli hankes ilmnesid rikkumised, mille kohta tuli aru anda Innovele. Nüüd võib ta pisut kergemalt hingata, kolm aastat väldanud protsessiga on jõutud niikaugele, et 11. septembril sõlmis vald ehitusfirmaga lepingu.

Kõik sai alguse 2015. aasta sügisel, mil Aseri vallavolikogus arutati kohaliku piirkonna olulise küsimusena seda, kas Aseri vajab uut koolimaja või piisab ka vana maja renoveerimisest. Aseri koolimaja on tüüpprojekti järgi ehitatud 2000-ruutmeetrine koloss, niisuguseid on riigis kümneid ja kümneid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles