Vinni vallas luuakse noortevolikogu

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roela noortemaja juhataja Maire Eigi.
Roela noortemaja juhataja Maire Eigi. Foto: Meelis Meilbaum

Eelmise nädala reedel toimus Roela noortemajas esimene noorte kokkusaamine eesmärgiga moodustada noortevolikogu ka Vinni vallas.

Vinni vallavalitsuse noorsoo- ja spordinõuniku Uno Muruvee sõnul kogunes esimesele kokkusaamisele paarkümmend aktiivset noort.

Roela noortemaja juhataja Maire Eigi tutvustas kokkutulnutele noortevolikogu töötamise põhimõtteid ja eesmärke.

Asutatav Vinni noortevolikogu hakkab tegutsema Vinni vallavolikogu juures nõuandva õigusega osaluskoguna ja esindama Vinni valla noorte huve.

Noortevolikogu eesmärk on esindada noorte huve vallas, rääkida kaasa noorsootöö korralduslikes küsimustes, tutvustada noortele demokraatia põhimõtteid, julgustada nende kodanikualgatust ning kaasata noori vallaelu korraldamist puudutavatesse otsustusprotsessidesse.

Järgmine samm noortevolikogu asutamise suunas astutakse 3. oktoobril kell 15 Pajustis Vinni vallamajas, kui kokku saab paarkümmend noort igast piirkonnast, et moodustada aktiiv ja hakata koostama põhikirja. Kokkusaamisele on oodatud aktiivsed noored, kes tunnevad noortevolikogu töö vastu huvi ja soovivad kaasa rääkida vallaelu korraldamises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles