Kinomaja vallutavad vitraažid

Inna Grünfeldt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näituse "Sada aastat teispool klaasi " plakat.
Näituse "Sada aastat teispool klaasi " plakat. Foto: Rakvere Teater

Vitraažinäitus “Sada aastat teispool klaasi”, mis avatakse Rakvere Teatrikinos 2. oktoobril kell 17.17, paneb vanades raamides särama Eesti sajandi.

Üksteist professionaalset kunstnikku on valinud aja puretud aknaraamide seast endale sobiva, et selles kujutada üht kümnendit sajaaastase Eestimaa iseseisvuse loost.

Näitusel osalevad tekstiilikunstnik Anu Raud, keraamik Edi Leet, teatrikunstnik, lavastaja ja kirjanik Ervin Õunapuu, maalikunstnik Ilmar Kruusamäe, skulptor Mati Karmin, raamatuillustraator ja maalikunstnik Piret Bergmann, arhitekt Ra Luhse, moe- ja kostüümikunstnik Reet Aus, nahakunstnik Ruuda Maarand, graafik ja maalikunstnik Toomas Kuusing ja animakunstnik Valter Uusberg.

Kunstnike loodud kavandite järgi on aknaraamidesse valmistanud klaasvitraažidest teosed Ain Roost. Vanad aknaraamid on valitud restaureerimisettevõtte Kuukaar OÜ, Mati Karmini ja Ain Roosti kogudest.

Näituse “Sada aastat teispool klaasi” idee tekkis Eesti Etendusasutuste Liidu ettevõtmisest tuua teatrite koostöös publiku ette Eesti sajandipikkune lugu kümnendite kaupa. “Näitus on suurejooneline ja eriline ja tuleb meile otse eesti rahva muuseumist,” ütles Rakvere teatri peakunstnik Eveli Varik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles