Mees, kes kogub kangemat kraami

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Šipilovi kogus on haruldasi kärakapudeleid. Old Thomas oli esimene ja benediktiin üks kallimaid.
Jüri Šipilovi kogus on haruldasi kärakapudeleid. Old Thomas oli esimene ja benediktiin üks kallimaid. Foto: Meelis Meilbaum

Näpuosav Jüri Šipilov avab Aseris oma kätega valmistatud kapi uksed. Klaasist seina taga säravad pisikesed eri värvi pudelid. Ei, Jüril pole neis oleva alkoholiga asja, teda kütkestavad eelkõige pudelid, mille kogumine on tema hobi.

Jüri vaatab pudeleid heldimusega. Mitu kapitäit kogutud kraami on aastate jooksul suure hasardi tekitanud. Oli aasta 2002, kui tema poeg kinkis vanematele pulmaaastapäevaks pisikese pudeli Old Thomast. Veidi juhuslikule kingitusele ütles laps kaasa sõnad, et hoitagu jook alles.

Nii on juhtunudki. Aga edasi: teise ostu oma kollektsiooni tarvis tegi Jüri juba ise. Vana Tallinna pudel jääb talle eluks ajaks meelde. “Mäletan, et järgmisena ostsin Liviko maasikanapsu,” meenutab Jüri Šipilov. Nii ongi kuueteistkümne aasta jooksul suure hoole ja armastusega kogunenud kappi 760 pudelit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles