Estonian Celli süvameretoru remont on lõpusirgel

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonian Cell.
Estonian Cell. Foto: Marianne Loorents

Kunda lahes asuva Estonian Celli süvamere väljalasu avariiremonditööd on hoolimata toru ulatuslikest kahjustustest kulgenud edukalt ja lõpetatakse sõltuvalt ilmaoludest esimesel võimalusel.

Estonian Celli juhatuse liikme Siiri Lahe sõnul on tuukrid kogu vahepealse perioodi lekkekohti parandanud. “Vaatamata keerulistele ilmaoludele on tänaseks toru täies pikkuses paigas ja fikseeritud olemas olnud raskustega,” selgitas Lahe.

Kõik avastatud lekke- ja ulatuslike hõõrdumiste kohad on parandatud, välja arvatud üks, mille remontimist jätkatakse soodsate mereolude korral. Lahe sõnul pole viimast lekkekohta spetsiaalse remondimuhviga nimme fikseeritud, et välistada toru viimase osa pinnalekerkimist ebapiisava raskuse tõttu. Lekkekoht on enam kui 2,2 kilomeetri kaugusel kaldast. Süvamere väljalasu kogupikkus on 2,4 kilomeetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles