Viru-Nigula vald peab Moldova kultuuri- ja hariduspäevi

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunda klubis toimub moldova rahvusõhtu.
Kunda klubis toimub moldova rahvusõhtu. Foto: Meelis Meilbaum

17. oktoobrist 21. oktoobrini teevad ametliku visiidi Viru-Nigula valda haridusasutuste töötajad Moldova vabariigist Criuleni piirkonnast ja Moldova territooriumil asuva Gagauusia autonoomse vabariigi Komrati piirkonnast.

Moldovat tutvustav nädal saab teoks koostöös Moldova suursaatkonnaga Eestis ja suursaadik proua Inga Ionesii võtab selle programmist aktiivselt osa.

Viru-Nigula valla kolme õppeasutuse, Aseri ja Vasta kooli ning Kunda ühisgümnaasiumi noored istutavad sõpruse märgiks puud.

Kuulatakse ja vaadatakse moldova laule ja tantse, maitstakse õpilaste valmistatud moldova rahvustoite.

Suursaadik proua Ionesii tutvustab Moldovat ja ka saadikutööd. Viru-Nigula vallavanem Einar Vallbaum jutustab enda kui Moldova vabariigi aukonsuli tööst.

Moldova veine degustreeritakse kolmapäeval, 17. oktoobril algusega kell 19 Viru-Nigula rahvamajas, ürituse eesotsas on suursaadik proua Ionesii isiklikult. Vajalik on eelbroneerimine.

Moldova vabariigi päevad lõpetatakse laupäeval, 20. oktoobril, kui Kunda klubis toimub algusega kell 13 moldova rahvusõhtu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles