50 ja 10 aastat tagasi

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Virumaa Teataja.
Virumaa Teataja. Foto: Virumaa Teataja

50 ja 10 aastat tagasi

50 aastat tagasi

“ABC” noortele

Iseseisvat elu alustaval noorel tekib varsti hulk probleeme. Elu alustamiseks ei ole aabitsat, puuduvad kogemused ja tihti ei teata, kuidas on õigem toimida.

Noor inimene tahab ilusasti ja otstarbekalt riietuda, tahab, et tal oleks õnnelik perekond, nägus korter, head lapsed jne.

Kuidas seda kõike saada? Mida tuleb selleks teada ja teha?

Näpunäiteid ja vastuseid nendele küsimustele püüab anda käesoleva aasta oktoobrikuus tööd alustav “Noorte ABC”. See on uus rahvaülikool, kuhu võetakse vastu noori alates keskkooli XI klassist kuni 30. eluaastani. “Noorte ABC” käib Rakveres koos üks kord kuus EKP Rakvere Rajoonikomitee saalis iga kuu kolmandal neljapäeval.

Õppustel tuleb juttu inimese pärilikkusest, iseloomust ja temperamendist, õnneliku abielu saladustest, tervislikust toitumisest ja perekonna toitlustamisest, kosmeetikast, korteri kaasaegsest sisustamisest jm. Osal õppustest on praktilised näited ja teemale vastavad filmid.

“Noorte ABC” alustab tööd Rakveres ja Tapal. “ABC-st” osa võtta soovijaid registreeritakse Rakveres ühingus “Teadus”, Tapal Raudteelaste Klubis kuni 17. oktoobrini k. a.

Esimese õppuse aja teatab rajooni ajaleht “Punane Täht”.

10 aastat tagasi

Sajad noored lustisid Rakveres

Rakveres peetud õpilaskonverents “Minu haridus” päädis Eesti suurima flash mob’iga keskväljakul ja vaikse diskoga bussijaamas.

Pärast kaks päeva kestnud tõsiseid arutelusid noorte aktiivsusest ja nende kohast ühiskonnas kogunesid õpilaskonverentsist “Minu haridus” osavõtjad pühapäeva pärastlõunal Rakvere keskväljakule, kus toimus Eesti suurim flash mob.

Üle 250 noore tardus viieks minutiks valitud poosidesse, sellele järgnes grupikallistamine. Flash mob’i puhul teeb ootamatult avalikku kohta ilmunud grupp inimesi midagi ebatavalist, mille järel kaovad kiirelt. “Tänase flash mob’i eesmärk oli anda kiire elutempoga harjunud noortele signaal, et tuleb leida aega enda ning teiste inimeste jaoks. Me peame rohkem hoolima ning märkama üksteist, sest sellest sõltub suuresti meie riigi edasine tulevik,” ütles Eesti Üliõpilaskondade Liidu juhatuse esimees Joonas Pärenson.

Flash mob’i järel korraldati Rakvere bussijaamas Eesti esimene avalikus ruumis toimunud flash mob silent rave. Konverents korraldati noortepärane, et noortel igav ei hakkaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles