Rakvere ametikooli õppur teenis tugevas konkurentsis suure tunnustuse

Merly Raudla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kokku esindas Eestit võistlustel 14 noort meistrit 11 võistlusalal.
Kokku esindas Eestit võistlustel 14 noort meistrit 11 võistlusalal. Foto: SA Innove

30. septembri hilisõhtul saabusid noored meistrid Budapestis toimunud Euroopa kutsemeistrivõistlustelt EuroSkills koju kolme kutsemeisterlikkuse medaliga. Ühe medali tõi Lääne-Virumaale restoraniteenindaja Demi Kivilo.

Kutsemeisterlikkuse medaliga pärjatakse võistlejaid, kes saavutavad vähemalt 700 punkti. 11 võistlusalast oli Eesti tänavu esimest korda kutsemeistrivõistlustel esindatud rätsepa ja vastuvõtuadministraatori erialaga. Kutsemeisterlikkuse medali sai 700 punktiga ka restoraniteenindaja Demi Kivilo (Rakvere ametikool), kelle juhendajaks oli Euroopa võistluste ekspert restoraniteeninduses Tiiu Parm.

Budapestis kohapeal viibinud SA Innove hariduse agentuuri juhi ja rahvusvaheliste kutsemeistrivõistluste tehnilise delegaadi Tanel Oppi sõnul olid võistlused väga hästi korraldatud ja konkurents tihe. "Eesti võistlejatel läks hästi, tulime koju kolme meisterlikkuse medaliga kahelt võistlusalalt. Mitmel meie võistlejal jäi sama tulemuse saavutamisest puudu ainult mõni punkt. Riikide keskmiste punktisummade võrdluses andis tänavune sooritus Eestile koha keskmiste seas. Eespool näiteks Soomest ja Saksamaast," rääkis Oppi.

EuroSkillsil kohal käinud haridus- ja teadusminister Mailis Repsi sõnul kinnitavad võistluse tulemused, et Eesti kutsehariduse üle tasub uhke olla. "Kõik meie noored näitasid, et on samal tasemel maailma parimatega, mis tähendab, et meie kutsekoolidest saab suurepärase hariduse ja hea ettevalmistuse tulevikuks."

Lääne-Virumaalt osales veel Rakvere ametikooli õpilane, plaatija Joost Podekrat.

Kuuendad üleeuroopalised EuroSkillsi võistlused toimusid 26.–28. septembrini Budapestis, kus 40 võistlusalal osales ligi 600 noort 28 Euroopa riigist. Eesti on osalenud üle aasta toimuval EuroSkillsil alates 2007. aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles