Vinni vald uuendab tänavavalgustust

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vinni vald vahetab vanad valgustid uute vastu.
Vinni vald vahetab vanad valgustid uute vastu. Foto: HEGE-LEE PAISTE

Vinni vald osaleb SA Keskkonnainvesteeringute Keskus tänavavalgustuse taristu renoveerimise toetusmeetmes tänavavalgustuse renoveerimise projektiga, mille esialgne kogumaksumus on üle 1,1 miljoni euro.

Projektiga soovib vallavalitsus nüüdisajastada Vinni, Pajusti, Roela ja Laekvere aleviku ning Kakumäe, Küti ja Muuga küla tänavavalgustust.

Samuti on plaanis renoveerida Piira–Pajusti ja Roela–Saara kergliiklustee valgustus, asendades praegused valgustid leedvalgustitega. Leedvalgustite energiakulu on väiksem, kuid tööiga pikem kui praegustel valgustitel, mistõttu vähenevad ka hoolduskulud.

Kaks aastat vältav projekt näeb ette 634 valguspunkti uuendamise.

Vallavanem Rauno Võrno sõnul saavad projekti rahastamisel nimetatud alevikud ja külad valgemad tänavad ning turvalisema keskkonna.

Liikumisharrastajatel on pimedal ajal kergliiklusteedel valgem liikuda ning vald hoiab kokku tänavavalgustusele kuluvat raha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles