Kartulivõtt on poole peal, maaubin väike

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kartulikoristus Lääne-Viru põldudel on hoos. Ehkki ilm soosib põllumehi ja laseb neil masinatega rahulikult toimetada, jättis kuiv suvi kartulikasvu loodetust tagasihoidlikumaks.
Kartulikoristus Lääne-Viru põldudel on hoos. Ehkki ilm soosib põllumehi ja laseb neil masinatega rahulikult toimetada, jättis kuiv suvi kartulikasvu loodetust tagasihoidlikumaks. Foto: Arvet Mägi

Lääne-Viru kartulikasvatajatel on käsil saagikoristus, mida mõnel pool alustati tavapärasest pisut hiljem. Praeguseks on põllult üles võetud pool või veidi üle poole hilisest kartulist.

Eesti suurimaid kartulihoiustajaid ja pestud-pakendatud kartulite tootjaid koondava ühistu Talukartul liige Leho Meltsa lausus tänavust saaki hinnates, et see on seinast seina.

“Kõik on muutuv ja sõltub sordist ning põllu asukohast,” ütles ta. Meltsa ja Mati Mere juhitaval osaühingul Merl on praeguseks koristatud üle poole saagist, mida kasvatatakse 40 hektaril. Ühelt hektarilt saadakse Leho Meltsa hinnangul sellel aastal kätte keskmiselt 30 tonni kartulit. “Rahuldav saak. Suve järgi hinnates ütleks isegi, et hea, kuigi vihma tuli vähe,” lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles