Vaat, kus lugu: vallavanem oma lapse sündi koduvallas registreerida ei saagi

Eva Samolberg-Palmi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vasakult: Einar Vallbaum koos äsja taas isaks saanud Rauno Võrno ja tema perega.
Vasakult: Einar Vallbaum koos äsja taas isaks saanud Rauno Võrno ja tema perega. Foto: Erakogu

Vinni vallavanem Rauno Võrno käis eile, üleriigilisel omavalitsuste päeval, naabervallas lapsele nime panemas, sest nagu selgub, on riigi seadus vildakas ning vallajuht ei saa isikliku järeltulija sündi oma vallas registreerida.

Võrno selgitas, et lapse nime registreerib vallas kantselei juhataja, kes on aga vallavanema otseses alluvuses. "Seadus ei võimalda sellist toimingut teha, kuna ma võin kantselei töötajat mõjutada," rääkis taas isaks saanud vallavanem ja lisas, et antud juhul on küll kummaline, kuidas ja mis suunas peaks vallajuht kantselei juhatajat mõjutama.

Kuid et olla seaduskuulekas, läkski Võrno koos maimukese ja kaasaga Viru-Nigula valda, kus kolleeg Einar Vallbaumi terase pilgu all sünd registreeriti. Võrnode pere pesamuna, poiss, on siiski Vinni valla kodanik.

Rauno Võrnol olnuks võimalik registreerida lapse sünd ka e-keskkonnas, kuid ta otsustas juhtida tähelepanu vigasele seadusele, ning just omavalitsuste päeval.

Vinni vallajuhi peres on varasemast kasvamas kaks last, nüüd lisandus kolmas ning äsja taas isaks saanud mees ütles, et loodab sellega olla ühtlasi heaks eeskujuks iibe tõstmisel. Lapsuke nägi ilmavalgust Rakvere haiglas ja on praegu emaga kodus.

"Tänan siinkohal kindlasti Rakvere haigla sünnitusosakonna professionaalset ja südamega tööd tegevat meeskonda," lausus Võrno.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles