Külad enam Ida-Virumaale ei kipu

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lüganuse vallavanem Andrea Eiche.
Lüganuse vallavanem Andrea Eiche. Foto: Tairo Lutter

Enne haldusreformi tegid tollase Aseri valla Kõrkküla ja Kestla ning Rägavere valla Uljaste elanikud avalduse oma küla liitmiseks uue Lüganuse vallaga. Ehkki Lüganuse vald oleks kõik soovijad hea meelega vastu võtnud, takerdus üleminek Aseri ja Rägavere taha, kes ei olnud valmis küladest loobuma.

Teema juurde lubati naasta pärast uute omavalitsuste teket, kuid uuesti pole külade üleminekut päevakorda võtnud ei külad ise ega ka vallad, kirjutas Põhjarannik.

“Meil ühtegi avaldust laual ei ole,” lausus Lüga­nuse vallavanem Andrea Eiche.

Kõrkküla esindaja Janner Eskori sõnul külaelanikud praegu omavalitsust vahetama ei kipu, sest ehkki probleemid on üleval, on Viru-Nigula vald ääremaaküla muresid mõistnud ning lahendab küsimusi, mis puudutavad näiteks laste huvihariduse saamist või koolis käimist naabrite juures, mõistlikult.

Küll on aga Kõrkküla rahval jätkuvalt probleemiks bussiühendus Kiviõliga, kus palju Aseri kandi inimesi koolis või tööl käib.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles