Iga lapse oma pillil helisesid tänumeloodiad

Inna Grünfeldt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Imeline EV 100 projekt “Igal lapsel oma pill” tõi Lääne-Virumaa noorte muusikute kasutusse 124 instrumenti flöödist kontrabassini. Rahvusvahelisel muusikapäeval andsid lapsed vastsetel pillidel meeleoluka kontserdi.

Rakvere linnavalitsuse valges saalis kõlanud tänukontserdil esinesid Rakvere muusikakooli, Kaurikooli, Kunda, Väike-Maarja, Tapa muusikakooli ja Kadrina kunstide kooli õpilased projekti toel saadud pillidel. Üles astus ka samast projektist uusi pille saanud Virumaa Noorteorkester. Mängiti klassikat ja tänapäevaste heliloojate teoseid, bluusi ja koraaliviise, esinesid solistid, ansamblid ning klaveriduo.

Nelja aasta jooksul 124-st Lääne-Virumaale tulnud pillist sai Rakvere muusikakool endale 13 uut instrumenti: 1/8 viiuli, 1/4 viiuli, 1/4 tšello, 4/4 tšello, kontrabassi, vioola, alt- ja sopransaksofoni, flöödi ja neli klarnetit. Rakvere muusikakooli direktor Toivo Peäske ütles, et algatusest “Igal lapsel oma pill” on tublisti tuge ning saadud pillid annavad muusikaõppele head hoogu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles