Koolitoidus eelistatakse täisteratooteid, kuid kõik lapsed neid ei armasta

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täisterast pagaritooted on mitmel korral saanud Eesti parima toiduaine tiitli, kuid kas need ka koolilastele maitsevad, sõltub paljuski sellest, kas neid on kodus-koolis sööma harjutud.
Täisterast pagaritooted on mitmel korral saanud Eesti parima toiduaine tiitli, kuid kas need ka koolilastele maitsevad, sõltub paljuski sellest, kas neid on kodus-koolis sööma harjutud. Foto: SILJA KAIGU/PM/SCANPIX BALTICS

Koolitoitlustajate seas korraldatud uuringust selgus, et 90 protsenti koolitoitlustajatest eelistab menüü kokkupanekul täisteratooteid, kuid sageli takistab laste teistsugune maitseeelistus neid valida.

Eesti Toiduainetööstuse Liidu korraldatud uuringus osalevad ettevõtted toitlustavad kokku 185 kooli ja koolieelset õppeasutust. Kuigi enamik vastanutest pidas täisterajahust pagaritooteid menüüs oluliseks, ilmnes, et teadlikkus sellest, mis on täistera-pagaritoode, võiks olla kõrgem – vastanutest teadis seda 70 protsenti.

Nimelt peab täisterajahust pagaritootes olema vähemalt 50 protsenti teraviljast täistera, täistera-makaronide puhul aga 100 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles