Söögiseened oma peenrast

Katrin Uuspõld
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaarel Kilki sügisese austerservikute peenra juures. Enamik seeni sai septembris pannile pandud, kuid sügise jooksul võib tulla veel lisa.
Kaarel Kilki sügisese austerservikute peenra juures. Enamik seeni sai septembris pannile pandud, kuid sügise jooksul võib tulla veel lisa. Foto: Meelis Meilbaum

Kaksikvennad Siim ja Kaarel Kilki, kes koos vanematega Rakvere külje all Raadiko talu peavad, tegid kevadel oma metsa alla austerservikute peenra. Juba varasügisel said nad värsked seened pannile panna ning saaki jagus ka hoidistamiseks.

Seente kasvatamiseni jõudsid Kilkid mitmel põhjusel: maasikakasvatuse ja mesilaste pidamise kõrvalt jäi aega veel mõne alaga tegelemiseks ning sobilik on seegi, et kui maasikaaeg on möödas, saabub aeg seeni korjata. Pealegi oli oma metsas vaja teha harvendust, ja milleks peened sarapuuoksad ikka paremini sobivad kui mitte hakkeks. Ning see hake passib väga hästi seenepeenrasse.

Kogu seenekasvatuseks vajalik tarkus hangiti internetist Imre Kuke artiklist ja austerserviku mütseel osteti aianduspoest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles