Staažikas arst peab suurhanget jaburuseks

Kristi Ehrlich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Doktor Tiina Pruler-Ildi sõnul on kummastav, et hankel on võimalik kaotajaks jääda 21-aastase kogemuse ja põhjalikult sisustatud kabinetiga.
Doktor Tiina Pruler-Ildi sõnul on kummastav, et hankel on võimalik kaotajaks jääda 21-aastase kogemuse ja põhjalikult sisustatud kabinetiga. Foto: Tairo Lutter

Eesti Haigekassa otsis tänavu esimest korda lepingupartnereid erasektorist hanke korras. Lääne-Virumaal kõrva-nina-kurguraviteenust osutav doktor Tiina Pruler-Ild, kes hankeprotsessi kadalipu läbi tegi, leidis, et kogu ettevõtmine on üks suur ebaõnnestumine.

Tänavu mais avas haigekassa erakliinikute riigihanke, otsides sellega üle Eesti kokku ligi 100 lepingupartnerit 17 erialal, alates günekoloogiast ja lõpetades silmaraviga. Doktor Tiina Pruler-Ild soovis osutada kõrva-nina-kurguraviteenust, nagu ta seda pikki aastaid Lääne-Virumaal on teinud, kuid sai hanke lõppedes suure üllatuse osaliseks, sest võitjaks osutus hoopis Viru Haigla AS.

“Võitis osaleja, kes kvaliteedi ja õiguskuulekuse poolest jäi alla kõige paremale pakkujale,” ütles Pruler-Ild, kelle pakkumine oli parim. Tal on kabinetis kogu vajalik aparatuur ja rohkemgi veel, ta on alates 1997. aastast, mil temast sai haigekassa lepingupartner, töötanud koos täistöökohal õega, tal on Eesti Kõrva-Nina-Kurguarstide ja Pea-Kaelakirurgide Seltsi väljastatud pädevussertifikaat. “Mind üllatas, et mul üldse oli võimalus see konkurss nii-öelda kaotada,” lausus Pruler-Ild hämmeldunult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles