Alex Tervinsky: ambitsioonikus on minu suur õnnistus ja needus

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lääne-Virumaa 2017. aasta noor tegija Alex Tervinsky.
Lääne-Virumaa 2017. aasta noor tegija Alex Tervinsky. Foto: Alina Birjuk

Aasta noor tegija Lääne-Virumaal Alex Tervinsky õpib praegu Inglismaal filmindust. Mitmekülgne noormees, kes on paljude lemmikuks saanud just laval esinedes, on muusika jätnud tagaplaanile, pannud pausile. Eesmärke ja proovikive tal ometi jagub – need kannustavad elama piirideta.

Mõni päev tagasi jämmis Alex Tervinsky oma ühikakaaslasega mitu tundi, kitarr süles. Sündis mõnus instrumentaalmuusika. “See on kuidagi omamoodi võluv ja ma ei saa öelda, et naudin seda vähem kui Eesti lavadel ülesastumist,” sõnas Tervinsky, kes tegeleb helikunstiga üha vähem.

Muusika on see, millega eelmise aasta tegija tiitliga pärjatud Alex Tervinsky on saanud paljude lemmikuks. Emili Jürgensiga koos esitatud kaunid viisid helisevad siiani kuulajate kõrvus, kuid praegu on noormehe maailmas peategelane hoopiski film. Saadud auhinnarahast muist kavatseb ta võimalusel kasutada oma projektide elluviimiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles