Tapa kaitseväelinnakus valmis kaks uut kasarmut

Eva Samolberg-Palmi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajateenijad Tapa kasarmus. Pilt on illustreeriv.
Ajateenijad Tapa kasarmus. Pilt on illustreeriv. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Kaitseinvesteeringute keskus andis sel nädalal 1. jalaväebrigaadile üle Tapa linnakusse ehitatud kaks uut kasarmut. Neist esimest asusid kasutama 1. jalaväebrigaadi üksused, teise kolivad lähiajal liitlased.

"Ehitustööde algusest möödunud aasta novembris kuni hoonete valmimiseni kulus veidi üle 10 kuu, samal ajal jõudsime hooned ka sisustada, andes üle peaaegu täielikult komplekteeritud kasarmud," ütles kaitseinvesteeringute keskuse direktor kolonel Rauno Sirk.

Uued kasarmud on ehitatud kaitseväe tüüpprojekti järgi, kus ühte hoonesse on koondatud ühe allüksuse elu- ja õpperuumid ning varustus- ja hooldusruumid. Igas kasarmus on 300 majutuskohta ja 30 töökohta. Sama põhiprojekti on väiksemate muudatustega kasutatud peaaegu kõigis väeosades, see on muutnud ehitamise ja projekteerimise kaitseväe tarbeks kiireks ja säästlikuks.

Ehitustööde raames rajati väeossa 13 000 ruutmeetrit teid ja platse ning üle 1500 meetri tehnovõrke. Kasarmud ehitas Nordecon AS, tööde maksumus oli kokku 8,93 miljonit eurot.

Möödunud aastal valmis linnakus 20 hoonet, sealhulgas kolm kasarmut, toitlustuskompleks, hooldus- ja õppehallid ning teenindavad hooned ja rajatised. Praeguseks on Tapa väeosas kümme kasarmut, neist neli liitlasvägede käsutuses.

Selle aasta lõpuks valmivad Tapa linnakus toetusrajatised soomustehnika – soomukite ja suurtükkide – hoolduseks ning nüüdisaegne spordihoone. Tapa kaitseväelinnak on koduks 1. jalaväebrigaadile ja selle allüksustele, samuti paiknevad Tapa linnakus NATO Eestis teeniva lahingugrupi üksused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles