Virulannad avavad rahvusooperi kammer­kontsertide sarja

Inna Grünfeldt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusooper Estonia sopran Heli Veskus esineb kammerkontsertide sarja avakontserdil.
Rahvusooper Estonia sopran Heli Veskus esineb kammerkontsertide sarja avakontserdil. Foto: Rünno Lahesoo

Rahvusooper Estonia alustab kammerkontsertide sarjaga hubaseks kohvikuks kujundatud kammersaalis. Esimesel kontserdil, mis toimub 9. oktoobril ja kannab pealkirja “Kammermuusikat Viinist”, astub kuulajate ette rahvus­ooperi Rakverest pärit solist Heli Veskus.

Sopran Heli Veskuse ja Estonia orkestri liikmete esituses kõlavad Franz Schuberti, Joseph Haydni, Gustav Mahleri, Alban Bergi, Fritz Kreisleri ja Arnold Schönbergi teosed.

Kammerkontsertide sarja kunstilise juhi Tarmo Eespere sõnul sündis idee soovist anda rahvusooperi talendikatele orkestrisolistidele võimalus pakkuda publikule muusikaelamust ka ilma suurekoosseisulise orkestrita. “Mul on väga hea meel, et meie suurepärased orkestriartistid saavad vahetult publikut rõõmustada. Head kammermuusikat on tohutult. Kuna akadeemilises keskkonnas toimuvaid kontserte on palju, otsustasime pakkuda kontserdielamust intiimsemas ja vabamas õhustikus – kohvikus,” rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles