Arbaverre kerkivad uued hoidlad

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arbaveres alustati Eesti geoloogiateenistuse hoole all olevate puursüdamike uue hoidla ehitamist. Kokku tuleb uusi hoidlaid kaheksa.
Arbaveres alustati Eesti geoloogiateenistuse hoole all olevate puursüdamike uue hoidla ehitamist. Kokku tuleb uusi hoidlaid kaheksa. Foto: Meelis Meilbaum

Eesti geoloogiateenistus arendab Arbavere puursüdamike hoidlat, kuhu koonduvad tulevikus kõik Eesti riigile kuuluvad puursüdamikud, mis praegu on hoiul kolmes paigas.

Geoloogiateenistuse hoole all on ligi 145 000 meetrit puursüdamikke. Võrdluseks: see on vahemaa linnulennult Jõhvist Tallinna või sealtsamast Arbaverest Pärnusse. “Et väärtuslik materjal Eesti maapõuest oleks uurimiseks kättesaadav ning heades säilitustingimustes, ehitatakse uued hoidlad ning luuakse kivimite kirjeldamiseks ja töötlemiseks vajalikud tingimused,” lausus Eesti geoloogiateenistuse direktor Alvar Soesoo.

Eesti geoloogiateenistuse rakendusgeoloogia osakonna juhataja Heikki Bauert rääkis, et esimese hoidla ehitus on alanud ning järgmisel nädalal peaksid hoone seinad kerkima hakkama. Plaan on Arbaveresse ehitada kaheksa hoonet: seitse olemasolevate puursüdamike hoiustamiseks, kaheksandasse aga kavatsetakse panna uutel puurimistel saadud südamikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles