Nordkalk näitas uudistajatele lubjatootmist

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seda, et Nordkalki Rakke tehase juhil Tõnis Nammil on mahti nautida lubjaahju tippu viiva torni trepilt avanevat kaunist vaadet lähiümbrusele, ei tule just sageli ette.
Seda, et Nordkalki Rakke tehase juhil Tõnis Nammil on mahti nautida lubjaahju tippu viiva torni trepilt avanevat kaunist vaadet lähiümbrusele, ei tule just sageli ette. Foto: Meelis Meilbaum

Neli Lääne-Virumaal tegutsevat firmat pakkusid läinud nädalal toimunud avatud ettevõtete päeval inimestele võimalust teha lähemalt tutvust oma asutuse köögipoolega.

Uksed avas lubjakivitooteid valmistava AS-i Nordkalk Rakke tehas, kus huvilisi võttis vastu tehase direktor Tõnis Namm. Ligi paar tundi väldanud tutvustuse käigus andis Namm ülevaate tootmisüksuse praegusest tegevusest ja rääkis põgusalt möödunustki.

Tõnis Namm märkis, et turg kuivas 1991. aastal pärast NSV Liidu lagunemist sisuliselt kokku ja Rakke tehasel tuli hakata lubjatoodete müügiks uusi väljundeid otsima. Tõeliselt uus hingamine saabus pärast 2011–2012 aastal toimunud lubjaahjude täielikku uuendamist. “Energiaefektiivsuse poole pealt on need tunduvalt tõhusamad kui vanad ahjud,” teatas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles