Noored kõnelevad, mida koduuurimisel avastasid

Inna Grünfeldt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viru instituudi logo.
Viru instituudi logo. Foto: Viru Instituut

Ülevirumaalise noorte kodu­uurimiskonkursi sisukad ja põnevad tööd kantakse ette kahel konverentsil: homme kell 12 algab Tapa linnaraamatukogus gümnaasiumiõpilaste tööde ettekandmine, põhikooliõpilased esitlevad oma töid Haljala rahvamajas 11. oktoobril kell 11.

Gümnaasiumiastmes laekus konkursile 15 tööd üle Virumaa, neist ainult üks Ida-Virust. “Järgmisel aastal tahame võtta Ida-Virumaa suurema tähelepanu alla. Meie soov on, et ka teised koolid peale 13 tänavusel konkursil osalenud kooli hakkaksid uurimistöid esitama,” lausus Viru instituudi projektijuht Marge Lepik.

Lepiku sõnul korraldatakse konverents, et maakonnas saadaks laiemalt teadlikuks kooliõpilaste toredatest uurimistöödest. “Tapal on ka Ingrid Rüütel, kes tahab kuulata noorte töid,” märkis Lepik.

Põhikooliõpilaste töid esitletakse Haljalas koos teise konkursi “Otsides oma juuri” uurimustega. “Konkursile laekus 21 tööd üle Virumaa, kusjuures seitse neist saabus Virumaa idaosast,” lausus Lepik. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles