Täiskasvanud lastele on loodud päevahoid

Katrin Uuspõld
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tegevusjuhendaja Merli Milvaste vaatab koos autistide päevakeskuse kliendi Eeroga parajasti raamatut – veerandtunnise intervalliga on hoiupäeva pikitud palju mitmesugust tegevust.
Tegevusjuhendaja Merli Milvaste vaatab koos autistide päevakeskuse kliendi Eeroga parajasti raamatut – veerandtunnise intervalliga on hoiupäeva pikitud palju mitmesugust tegevust. Foto: Vladislav Musakko

Kolm korda nädalas toob Evi Mental oma 24-aastase poja Eero Haljala vallast Rakverre Moonakülla, kus alates septembrist on ühes tillukeses suure aiaga eramajas avatud MTÜ Viru Autistide Keskus.

Eero eest hoolitseb kuni kuus tundi päevas tegevusjuhendaja Merli Milvaste. Noormehel on kindel päevaplaan, millesse mahuvad näiteks jalutuskäik, väikelaste puidupuslede kokkupanek, nuppude sortimine ja pallimängud. Iga tegevus kestab 15 minutit ning sellele järgneb puhkepaus.

Üks Eero lemmiktegevusi on aga akna all istumine ja mööduvate autode loendamine. “Eero puhul peab igal tegevusel olema kindel algus ja lõpp. Näiteks tuleb talle öelda: loendame täna 15 sinist autot,” räägib Merli Milvaste. “Kõik autistid on isesugused ja me lähtume eripärast.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles