Seeneaasta alles kogub tuure

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lehterkukeseened on ennast metsa all juba nähtavaks teinud. Kui pikalt nende hooaeg kestab, oleneb ilmast, kuid on olnud aastaid, mil lehterkukeseeni on saanud korjata veel novembri teises pooles ja detsembriski.
Lehterkukeseened on ennast metsa all juba nähtavaks teinud. Kui pikalt nende hooaeg kestab, oleneb ilmast, kuid on olnud aastaid, mil lehterkukeseeni on saanud korjata veel novembri teises pooles ja detsembriski. Foto: Marianne Loorents

Eile hommikul võis soovija Rakvere turult osta Lõuna-Eestist toodud kukeseeni, lehterkukeseeni, männiriisikaid ja isegi kuuseriisikaid, mis olid korjatud siitsamast Virumaalt.

Kuuseriisikaid müütanud vanaproua, kes oma nime lehes näha ei soovinud, rääkis, et oli esmaspäeval metsas käies ülimalt üllatunud. Ta ei suutnud meenutada, et oleks oma pika seenelisestaaži juures veel oktoobris metsast noori kuuseriisikaid leidnud.

“Käin väga palju metsas ja tänavu on natuke imelik aasta, sest seal, kus tavaliselt seened kasvavad, pole midagi, seeni on aga tegelikult metsas küll,” kõneles ta. Kuid lisas samas, et tema pilgu läbi on aasta seente poolest siiski suhteliselt kehv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles