Väike-Maarja otsib lumetõrjujaid

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väike-Maarja vallavalitsus valmistub lumetõrjeks ja kuulutas välja lihthanke teenuseosutajate leidmiseks.
Väike-Maarja vallavalitsus valmistub lumetõrjeks ja kuulutas välja lihthanke teenuseosutajate leidmiseks. Foto: Arvet Mägi

Kohalike teede ja tänavate lumetõrjeks valmistuv Väike-Maarja vald otsib lihthanke korras lumelükkajaid.

Selle aasta oktoobri lõpust kuni järgmise aasta mai keskpaigani soovitakse lumetõrjeteenusega katta vallas viisteist piirkonda. Eelarves on selleks ette nähtud 70 000 eurot.

“Oleme jaotanud valla lumetõrje puhul eri piirkondadeks, et ka kohalikud põllumajandusettevõtted saaksid lihthankel osaleda. Oma piirkonnas on nad väga motiveeritud lund lükkama ja valla jaoks on see soodsam,” rääkis Väike-Maarja vallavanem Indrek Kesküla. Ta tõi näite, et mõnelgi Lääne-Viru vallal on varasemast kehvi kogemusi mõne suure ühishanke võitnud väljaspool kodumaakonda tegutseva ettevõttega, kes pole lumerohkel talvel tööga toime tulnud. “Siis hakatakse kohalikke põllumehi appi kauplema, aga eks nemadki lasevad sellise käitumise peale vilet,” lisas Kesküla.

Vallajuht meenutas samas, et kui mullu kulus omavalitsusel lumelükkamisele umbes 30 000 eurot, siis 2010. aastal Eestist üle käinud lumetorm Monika tekitas vaid kolme päevaga vallale 15 000 euro suuruse kulu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles