Finale ultimo* riigigümnaasiumi hiiglaslikus vaatemängus (2)

Marju Lina
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere gümnaasium.
Rakvere gümnaasium. Foto: Arvet Mägi, töötlus

Kirgede torm Rakvere riigigümnaasiumi asukoha ümber hakkab tasanema, sest kõik märgid näitavad, et linnavalitsuse soovile rajada uus haridustempel Koidula tänavale majesteetlike ajalooliste hoonete lähedusse ei saa vastu keegi.

Hiljuti andis Virumaa Teataja ülevaate rajast, mida mööda on jõutud riigigümnaasiumi asupaika puudutava otsuseni. Nii-öelda kaheteistkümnendal tunnil avaldame mõtteid uue kooli asupaiga kohta.

Praegu valmistab haridus- ja teadusministeerium ette lepingut Rakvere linnaga. Rakvere linnavolikogu esimehe Mihkel Juhkami sõnul vaadati viimatisel kohtumisel ministeeriumiga üle “kerkinud teemad, arengud ja seisud”. Juhkami tunnistab, et töö käib Koidula 11b kinnistu ümber. Mis uus hoone maksma läheb, Juhkami öelda ei tea. “Meie räägime läbi mõõtkavade teemadel, aga hanked, projekteerimised ja arhitektuurikonkursid on ministeeriumi ja riigi kinnisvara teema,” selgitab Juhkami. Riigi Kinnisvara AS-ist öeldi, et kuna ministeeriumiga lepingut veel pole, jagab infot haridus- ja teadusministeerium. Viimasest pole õnnestunud kommentaari saada.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles