Ministeerium annab riigigümnaasiumi asukohale rohelise tule

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haridus- ja teadusministeeriumi hinnangul vastab ringteeäärne asupaik kõigile riigigümnaasiumi rajamise nõuetele.
Haridus- ja teadusministeeriumi hinnangul vastab ringteeäärne asupaik kõigile riigigümnaasiumi rajamise nõuetele. Foto: Meelis Meilbaum

Haridus- ja teadusministeerium valmistab ette Rakvere riigigümnaasiumi loomise lepingu eelnõu. Rakvere linnavolikogu ettepanek rajada riigigümnaasium Koidula 11b kinnistule sobib ministeeriumile suurepäraselt.

Haridus- ja teadusministeeriumi (HTM) koolivõrgu osakonna juhataja Raivo Trummal rääkis, et nende jaoks peab riigigümnaasiumi asukoht vastama mitmele olulisele tingimusele. "HTM-i hinnangul vastab Koidula 11b kinnistu neile nõuetele kõikides aspektides," teatas Trummal.

Koolivõrgu osakonna juhataja märkis, et riigigümnaasium peab asuma nii linna kui ka maakonna õpilastele ja õpetajatele sobivas kohas, see peab olema hästi ligipääsetav ühistranspordi, ratta ja autoga. "Riigigümnaasiumi lähedal peaksid olema spordirajatised ja muud koolielu toetavad asutused," loetles Trummal.

Hoone peab ka arhitektuurilahenduse ja sisustuse poolest toetama nüüdisaegset õpikäsitlust. "See peab olema mastaabilt ja energiatarbimise seisukohalt säästlik ning koolil peab olema võimalik ristkasutada ruume teiste haridusasutuste ja muude ehitistega. Linna haridustaristu peab pärast riigigümnaasiumi loomist olema optimaalne, funktsionaalne, heas korras ning jätkusuutlik," nimetas Trummal.

HTM-i koolivõrgu osakonna juhataja sõnul toetab ja rikastab loodav Pärdi muusikamaja kooli tegevust. Lisaks moodustub juba olemasolevate koolidega hariduslinnak. "Rakvere ametikool on piisavas kauguses, et tekitada kahe õppeasutuse sünergiat ja ühistegevusi," lisas Trummal.

Koolivõrgu osakonna juhataja märkis ka, et linnal on põhikoolide haridustaristuga kindel plaan, olemas on tegevuskava ja rahastus, muu hulgas töö- ja tehnoloogiakeskuse rajamiseks.

Ministeeriumi kava järgi alustab riigigümnaasium Rakveres tegevust 1. septembril 2022. aastal. Rakvere linnavolikogu esimees Mihkel Juhkami ütles, et riigigümnaasiumi rajamisel arvestatakse 540 õpilasega.

Raivo Trummal lisas, et viimatisel kohtumisel lepiti kokku, et HTM valmistab riigigümnaasiumi loomise lepingu eelnõu ette oktoobrikuu jooksul. Eelnõus on kirjas kooli suurus, valmimisaeg, asukoht, nimi, õpilaste õpingute jätkamise tingimused ja muu oluline kooli käivitamist puudutav info.

Mihkel Juhkami oletas, et kõik otsused on kevadeks tehtud. "Arvan, et arhitektuurikonkurss kuulutatakse välja varem," ütles Juhkami.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles