Politsei hoiatab tervendamist pakkuvate kelmide eest (1)

Kristi Ehrlich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Usk õnnistatud veesse viis rahakotist suure summa.
Usk õnnistatud veesse viis rahakotist suure summa. Foto: Aivar Aotäht

Ida prefektuur hoiatab kelmide eest, kes pakuvad imelist tervendamist õnnistatud veega. Ida-Virumaal jäid kaks eakat naist ilma suurest rahasummast.

6. oktoobri päeval tulid Narvas Kreenholmi tänaval poe juures 85-aastase naise juurde kaks võõrast naist, küsisid apteegi asukohta ning pakkusid, et aitavad tal koju viia raske poekoti. Kodus kõnelesid naised talle vaimudest ja ütlesid, et tema koduuksele on vaja pritsida vett ja panna lapi sisse sularaha. Kui naised läinud olid, avastas ta, et kadunud on peaaegu 4000 eurot.

9. oktoobril tuli Kohtla-Järvel Outokumpu tänaval 77-aastase naise juurde võõras naine, küsis samuti apteegi ja tervise kohta ning pakkus veega õnnistamist, misjärel peaks eaka naise tervis paremaks minema. Kui toimingud tehtud, avastas naine, et kadunud on 1850 eurot.

"Skeem sarnaneb väga sel kevadel Tallinnas aset leidnud juhtumiga, kui eakas naine jäi suurest rahasummast ilma pärast veega õnnistamist. Üleeile tuli võõras naine ühe pensionäri juurde, veenis teda selles, et talle on needus peale pandud, ja lubas aidata. Siis liitus nendega teine naine, kes kiitis, et "seda tervendajat soovitasid talle kolleegid"," rääkis Jõhvi politseijaoskonna juhtivuurija Aleksandra Mürsep.

Naistel õnnestus võita eaka proua usaldus, koos mindi tema koju, kus veega tehti rituaalne toiming ja paluti eakal proual vee õnnistamiseks sularaha taskuräti sisse panna. Võõraste lahkudes oli sularaha kadunud ning raha asemel olid pabersalvrätikud.

Kirjelduse kohaselt oli üks naine umbes 35–40 aastat vana, tal olid tumedad juuksed ja pikkust umbes 160 cm. Seljas kandis ta lillat põlvedeni mantlit ning kaelas lillat salli. Tal oli lillmustriga niinimetatud Prantsuse maniküür. Teine naine on välimuselt üle 45-aastane, tüsedama kehaehitusega, tal olid heledad juuksed, seljas helesinine jope ja jalas tumedad püksid. Mõlemad naised suhtlesid ohvritega vene keeles.

"Selliseid juhtumeid saab ennetada. Peaks rääkima oma eakate sugulastega ja veenduma, et nad oskavad käituda juhul, kui keegi tuleb nende juurde selliste juttudega. Et mingil juhul ei tohi võõraid inimesi enda juurde koju kutsuda. Sularaha on turvalisem hoida pangas," kõneles Mürsep. "Kui neile pakutakse midagi pealetükkivalt ja ei jäeta rahule, helistagu numbril 112."

Kõigil, kel on infot kirjeldatud naiste kohta, kes teavad nende asukohta või omavad nende suhtes pretensioone, palutakse võtta ühendust Ida prefektuuriga numbril 5332 4883 või kirjutada tarmo.kytt@politsei.ee.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles