Maavalla koda tunnustas hiiesõpru

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maavalla Koja vanem Ahto Kaasik.
Maavalla Koja vanem Ahto Kaasik. Foto: Peeter Langovits/Postimees

Maavalla koja tunnustamisüritusel kuulutati tänavuseks hiie sõbraks Jõelähtme kihelkonna Saha külavanem Jaanus Hiis, kelle eestvedamisel toodi avalikkuse ette ning peatati tänavu kevadel Maardu hiiemetsas tehtav lageraie. Kohalikke elanikke esindav Jaanus Hiis pöördus raide peatamiseks mitme ametkonna poole ning neilt abi saamata teavitas ajakirjandust, Tartu ülikooli ning Maa­val­la koda.

Lisaks tänati tunnustamisüritusel asutusi, väljaandeid ning inimesi, kes on looduslike pühapaikade uurimisele, tutvustamisele ja hoidmisele oluliselt kaasa aidanud.

Kaheksa tänukirja saanu seas olid ka Väike-Maarja Põllumeeste Selts, keda tunnustati Ebavere hiiemäe kaitsmise ja kodukandi looduslike pühapaikade kaardistamise eest, ning Virumaa Teataja, kes Maavalla koja sõnul on kümne aasta jooksul andnud suure tänuväärse panuse looduslike pühapaikade tutvustamisse ja väärtustamisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles