Kundas saab toasooja uuest biokatlamajast

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänapäevasest, peamiselt hakkpuidul töötavast ja vajadusel ka gaasi kütteks kasutavast uuest katlamajast ei leia harilikult ühtegi hingelist. Soojatootmine on täisautomaatne.
Tänapäevasest, peamiselt hakkpuidul töötavast ja vajadusel ka gaasi kütteks kasutavast uuest katlamajast ei leia harilikult ühtegi hingelist. Soojatootmine on täisautomaatne. Foto: Vladislav Musakko

Mitmel pool Eestis üha uusi katlamaju rajav energiaettevõte Adven avas teisipäeval uue soojusallika Kundas, kus sellega oli võimalik lähemalt tutvust teha. Hakkpuidul töötava biokatlamaja kasuks räägib keskkonnasõbralikkus.

Võidu tänaval asuva katlamaja valmimisel õnnestus hästi silma peal hoida üleaedsetel Kunda tsemenditehasest. Nordic Tsemendi juht Meelis Einstein lausus nädala alguses naabreid õnnitlemas käies naljatamisi, et viimastel nädalatel oli olnud eriti põnev, sest siis võis märgata biokatlamaja korstnast tõusmas vaheldumisi eri värvi suitsu. “Need olid nagu paavsti valimised: kord tuli musta suitsu, siis valget suitsu, jälle musta suitsu ja valget suitsu,” tõi Ein­stein vaimuka võrdluse.

Tegelikult põhjustasid eri värvi suitsu eraldumise põlemisprotsessi häälestamise tööd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles