Virumaa Teataja kutsub osalema joonistusvõistlusel “Mina märkan!”

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pliiatsid pihku ja joonistama!
Pliiatsid pihku ja joonistama! Foto: Margus Ansu / Postimees

Ajaleht Virumaa Teataja kuulutab välja suure maakondliku eelkooliealiste laste joonistusvõistluse “Mina märkan!”. Selle eesmärk on arendada laste loovust, tunnustada parimaid ideid ja õpetada märkama meid ümbritsevat igapäevaelu ka sellise nurga alt, mille peale täiskasvanud inimene ei pruugi enam tulla.

Usume, et igapäevaelu need nüansid, mida märkab laps, õpetavad suurigi rõõmustama, panevad kõiki vaimustuma ümbritsevast ja kutsuvad üles sellesse oma panust andma. Kuna meie maailm on väga mitmetahuline ja rikas, on ka võistlusel lausa 14 teemat eri valdkondadest.

Kõik laekuvad tööd jõuavad Virumaa Teataja digilehte ja iga teema parimad tööd valitakse aasta lõpus ilmuvasse Virumaa Teataja kalendrisse. Kalender jõuab iga ajalehe Virumaa Teataja tellijani, kel on kehtiv tellimus 2018. aasta 5. detsembri seisuga. Vabamüüki kalender ei lähe.

Millised on teemad? Kalendri esikaant hakkab kaunistama pilt teemal “Virumaa Teataja jõulukaart”. Jaanuarikuu teema – “Piknik”, toetab Ersikada Invest OÜ; veebruar – “Vastlapäev”, toetab Linnuse Autokeskus OÜ; märts – “Minu kodu unistuste uks”, toetab Kvaliteetuks OÜ; aprill – “Kevad Maksimarketis!”, toetab Järva Tarbijate Ühistu; mai – “Meie pere robotmuruniiduk”, toetab Baseilo OÜ; juuni – “Auto läbi lapse silmade!”, toetab A-Ülevaatus OÜ; juuli – “Viljalõikus”, toetab RV OÜ; august – “Rõõmsad tulekustutid”, toetab Tuletark OÜ; september – “Puit – keskkonnasõbralik ehitusmaterjal”, toetab Stora Enso OÜ; oktoober – “Rakiste tehase maja”, toetab Rakiste Tehas AS; november – “Meil on sünnipäev!”, toetab Nowap OÜ; detsember – “Jõulumuinasjutt Põhjakeskuses”, toetab Balti Teenused OÜ; kalendri viimase lehe teemat “Pank mobiiltelefonis” toetab Swedbank.

Kuidas osaleda? Konkursil osalema on oodatud kõik Virumaa eelkooliealised lapsed nii kodudes kui ka lasteaedades. Iga lasteaed saab konkursile esitada kuni kümme joonistust ühe teema kohta (kokku maksimaalselt 140 joonistust).

Valiku palume teha lasteaial endal. Samuti palume joonistada töid kõigil teemadel. Kui lasteaed on väike ja ei suuda kõiki teemasid rühmade vahel ära jagada, siis võib joonistusi esitada ka vähemal arvul teemadel.

Iga teemarühma töödest valib Virumaa Teataja koos võistluse toetajatega välja ühe parima, huvitavaima töö, mis avaldatakse aasta lõpus ilmuvas kalendris. Joonistusele lisatakse koostööpartneri kaubamärk ja ettevõtet või asutust tutvustav tekst.

Täpsustuseks veel – ka kodus joonistatud töödega võivad lapsed konkursil osaleda. Isegi siis, kui nad on lasteaias ühe töö juba esitanud. Kuid väike piirang siiski on – iga laps saab esitada ühel teemal ühe töö, kokku maksimaalselt 14 tööd.

Mis ajal pilte oodatakse?

Joonistusi võib ajalehele hakata saatma kohe, kuid võistlus kestab 2. novembrini, mil võtame vastu veel viimased tööd. Tööd palume lastevanematel ja lasteaedade esindajatel tuua märgusõnaga “Mina märkan!” varustatult Virumaa Teataja toimetusse aadressil Laada 27, Rakvere. Joonistuse tagumisele küljele peab olema lisatud lapse nimi, vanus, lapsevanema, hooldaja või õpetaja nimi allkirjaga, kontakt­andmed (kodune aadress, telefoninumber) ja töö pealkiri.

Võidutöö joonistajatele saadame nimelise kutse tänuüritusele postiga koju. Lasteaiast laekuvatele töödele tuleb täiendavalt lisada lasteaia, rühma ja õpetaja nimi. Soovi korral võib töö juurde kirjutada ka lühikese selgituse pildil kujutatu paremaks mõistmiseks.

Millega joonistada?

Kuna eesmärk on arendada laste loovust ja leidlikkust, joonistustarvetele piiranguid seatud ei ole. Võib kasutada vildikaid, värvipliiatseid, guašše, akvarelle, rasvakriite ja muid vahendeid. Tähtis on, et pilt oleks joonistus, mitte liimitud või muul moel kokku sobitatud, näiteks kollaaž.

Et vahvamad tööd jõuavad kalendrisse, on tähtis, et joonistaja võtaks paberi ette laiuti (horisontaalis) ja et see oleks A4 formaadis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles