Rakvere vald vaagis koos elanikega murekohti

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaekülas valmistavad peavalu tühjalt seisvad hooned.
Vaekülas valmistavad peavalu tühjalt seisvad hooned. Foto: Arvet Mägi

Rakvere vallavalitsus korraldas septembris ja oktoobris valla kaheksas kandis niinimetatud valla tuuri, millel tutvustati valla arengukavasse plaanitavaid järgmise kuueteistkümne aasta ettevõtmisi, mis peaks elu vallas paremaks muutma.

Kohtumistele olid oodatud kõik elanikud, kel soovi ja tahtmist kaasa rääkida ning oma muredest teada anda, et üheskoos neile lahendus leida. Mõttetalgutel osales 178 inimest, eriti aktiivne oli Veltsi kandi rahvas. Vallajuhtidele jäid silma ka Sõmeru poisid, kel oli mõtteid ja ideid ning kes koosolekul sõna sekka ütlesid.

Igas kandis olid oma mured, aga mõned on ka ühised. Ubjas olid need seotud bussiliikluse ja kergliiklusteedega, Arknal ohutu juurdepääsutee valmisehitamisega, Lepnal raamatukogu ning päeva- ja noortekeskuse töölerakendamisega, Veltsis Päide küla vee- ja kanalisatsioonisüsteemi valmisehitamisega, Uhtnas kergliiklustee ehitusega, Vaekülas veevärgi ja kanalisatsiooni, kasutuseta seisvate hoonete ning alevikusisese kergliiklusteega, Sõmerul skate-pargi, jõu- ja mänguväljaku ning keskväljaku valmisehitamisega, Lasilas mahajäetud hoonete, piirkonna elamu- ja tööstusalade arenduse ning Rakvere–Levala kergliiklusteega.

Praegu annavad valdkondade spetsialistid ja komisjonid arengukavale viimast lihvi, siis läheb see volikogule läbitöötamiseks ning kõigi eelduste kohaselt peaks detsembris jõudma kinnitamisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles