Väikerahvad peavad hoidma oma väärtusi

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läsna rahvamaja juhataja Heli Napp (vasakul) tervitab Läti kultuuriministrit Dace Melbārdet. Paremal on Leedu kultuuriminister Liana Ruokytė-Jonsson ja tagaplaanil Eesti kultuuriminister Indrek Saar.
Läsna rahvamaja juhataja Heli Napp (vasakul) tervitab Läti kultuuriministrit Dace Melbārdet. Paremal on Leedu kultuuriminister Liana Ruokytė-Jonsson ja tagaplaanil Eesti kultuuriminister Indrek Saar. Foto: Toomas Herm

Eestit väisanud Läti kultuuriminister Dace Melbārde ütles pärast käiku Läsna rahvamajja, et nii väikeses kogukonnas on tunda igas sammus loomingut.

Lisaks Dace Melbārdele külastas Eestit tema Leedu-kolleeg Liana Ruokytė-Jonsson. Lõunanaabrite kultuuriministrid olid siin Eesti kultuurijuhi Indrek Saare kutsel.

Seda, mis on kolme kultuuriministri töös ühist, aitas mõista Melbārde, kes lausus, et pidevalt tuleb selgitada, miks peab kultuurile raha eraldama. Läti kultuurijuhi sõnul peavad väikerahvad hoidma oma väärtusi, samas konkureerima kommertskultuuriga, kus liigub palju raha. Väärtused ja kommerts esindavad eri maailmavaadet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles