Naisastronaut kosmoses rohelisi mehikesi ei kohanud

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ameerika astronaut Heidemarie Stefanyshyn-Piper külastas kolmapäeval Rakvere reaalgümnaasiumi, kus rääkis õpilastele oma lugu.
Ameerika astronaut Heidemarie Stefanyshyn-Piper külastas kolmapäeval Rakvere reaalgümnaasiumi, kus rääkis õpilastele oma lugu. Foto: Vladislav Musakko

Ufosid kohata poleks ilmselt kõige hullem, mis kosmoses juhtuda võiks. Seda, mis sellest sandim, on kogenud astronaut, kes kosmosest Maad näinud kahel korral. Kesknädalal lennutasid NASA astronaudi väikeses kooliruumis jagatud mälestused lõpmatusse ilmaruumi Rakvere reaalgümnaasiumi lapsed.

Ameerika astronaut Heidemarie Stefanyshyn-Piper on kaheksas naine, kes käinud avakosmoses. Ta on teinud seda kaks korda ja mitut puhku remontinud avakosmoses kosmosejaama. Ligemale 34 tundi on ta viibinud avakosmoses, kahe lennu kogukestus oli umbes kuu.

Mõelda vaid, heas vormis naine rääkis siin pisikeses Rakveres lastele oma lugu. Neile, kes ehk on unistanud kosmonaudiks saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles