Aasta õppija saavutused on tulnud elutarkuse abiga

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lääne-Virumaa aasta õppija 2018 Ivo Leek on aktiivne ja mitmekülgne inimene, kelle sõnutsi on õppimine lihtne. Keerulisem kunst on leida aega.
Lääne-Virumaa aasta õppija 2018 Ivo Leek on aktiivne ja mitmekülgne inimene, kelle sõnutsi on õppimine lihtne. Keerulisem kunst on leida aega. Foto: Vladislav Mussako

Mis ühendab meest, kes lõpetas 19 aastat tavapärasest hiljem gümnaasiumi, Rakvere haigla töötajaid, paberikunsti meistreid ja digiasjatundjat? Neid kõiki tunnustati täiskasvanud õppija nädala eel, sest neid iseloomustab teada tahtmine ja teadmised on nende jaoks au sees.

Aplausi väärt on harrastusnäitlejana tuntud Ivo Leek. Eelmisel sajandil juhtus nii, et tal jäi gümnaasiumi lõputunnistus saamata.

“Elu tuli vahele,” sõnab Leek. Mehe hinnangul toitsid toona tema laiskust põnevad tööd ja toimetamised. Nüüd aga aitas. Mis seal ikka, 37-aastane mees võttis kätte ja lõpetas gümnaasiumi ära. Paber polnud kõige tähtsam, hoopis tunne. Noortega töötav aktiivne mees nendib, et tunneb end niimoodi enesekindlamalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles