Joomine päästis mehe vangi sattumisest

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1. diviisi staap kolis Rakvere õpetajate seminari hoonesse 1932. aasta teisel poolel, mõni aeg pärast selle foto tegemist.
1. diviisi staap kolis Rakvere õpetajate seminari hoonesse 1932. aasta teisel poolel, mõni aeg pärast selle foto tegemist. Foto: Repro

Spiooniprotsessid ei ole sugugi viimaste kümnendite teema, Rakveres tabati Nõukogude Liidu kasuks luuranud seltskond juba 85 aastat tagasi.

Nimelt märgati 1933. aasta jaanuaris Narva-Jõesuus Venemaa piiri lähedal üht kahtlase välimusega meest, kes tõmbas endale poliitilise politsei tähelepanu. Mõne aja pärast ta tabati. Kinnipidamisel seletas mees, et ta tahtnud minna Vene küladesse hülgenahku ostma.

Kui seda juttu ei usutud, siis ütles mees, kes osutus Rakvere elanikuks Jaan Seilenthaliks, et ta tahtnud minna Venemaale oma sugulase juurde. 24. jaanuaril otsiti läbi mehe ema Marie Seilenthali elukoht Rakveres Kuke 12, kus too kojanaisena töötas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles