Elu ilusaim päev Viru vanglas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viru vanglas registreeriti Anna ja Aleksi abielu.
Viru vanglas registreeriti Anna ja Aleksi abielu. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Elu muutvat küsimust, kas sa tuled mulle naiseks, kuulis Anna 15 aastat pärast Aleksiga tutvumist. Abieluettepanek jõudis pruudini raadio otseeetri kaudu. Ehkki noored kohtusid 18 aastat tagasi, neil on ühine lapski, juhtus nii, et kolm aastat pärast Annale abieluettepaneku tegemist paar abielluski. Ainult et Viru vanglas. Abielu annab neile olulise privileegi, tulevikus on neil võimalus kohtuda silmast silma: nad ei pea kõnelema vaid telefonitsi ega vaatama teineteist läbi klaasi.

Abielu registreerimine Viru vanglas tähendab karmi turvakontrolli ja pidulik sündmus, milleks antakse aega viis minutit, toimub klassiruumis.

Pruut kandis moekat valget kleiti ja peigmees teksajakki ja -pükse. Dokumendid olid varem täidetud ja notar esitas abiellujatele vaid ühe küsimuse, millele mõlemad vastasid jaatavalt.

Järgmine kord kohtub paar kuu aja pärast, siis saavad nad koos veeta 24 tundi.

Tänavu septembris sõlmiti Viru vanglas viis abielu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles