Volikogu valis Tapa vallale uued juhid

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tapa vallavolikogu usaldas vallavanema ameti senise abivallavanema Riho Telli kätesse.
Tapa vallavolikogu usaldas vallavanema ameti senise abivallavanema Riho Telli kätesse. Foto: Marianne Loorents

Tapa vallavolikogu eilsel istungil said paika nii uus vallavanem kui ka -volikogu esimees.

Salajasel hääletusel valiti enamushäältega vallajuhiks senine abivallavanem ja kuni eilseni vallavanema kohusetäitjana tegutsenud Riho Tell. Ainsa kandidaadina Tapa vallavanema kohale esitatud Telli poolt oli 14 ja vastu kuus volikogu liiget, üks jäi erapooletuks. Istungilt puudus üks rahvaesindaja.

Vallavanema töötasu suurus on sama, mis eelmisel juhil ehk 2950 eurot kuus. Sellele lisandub ametiülesannete täitmiseks isikliku sõiduauto kasutamise kompensatsioon kuni 335 ja mobiiltelefoni kasutamise hüvitis kuni 100 eurot kuus.

Volikogu esimehe kohale esitati kaks kandidaati: Tallinna spordikooli juhatajana töötav keskerakondlane Maksim Butšenkov ja kohalik ettevõtja Mati Viidemann.

Taas korraldatud salajase hääletuse tulemusena tõusis Tapa vallavolikogu esimeheks 12 poolthäälega Butšenkov, Viidemanni toetas kaheksa volinikku.

Viimasele volikogu istungile laekus sotsiaalkomisjoni juhtinud Riina Niibo tagasiastumispalve esimehe kohalt. Niibo jätkab komisjoni eesotsas kuni novembri alguseni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles