Kadrina valla häbiplekk kipub alles jääma

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavanime muutmise eest seisid Kadrina valla eelmised juhid: volikogu esimees Jaanus Reisner ja vallavanem Erich Petrovits. Nimetatud mehed enam ametis ei ole.
Tänavanime muutmise eest seisid Kadrina valla eelmised juhid: volikogu esimees Jaanus Reisner ja vallavanem Erich Petrovits. Nimetatud mehed enam ametis ei ole. Foto: Marianne Loorents

Võimalik, et Tartu ringkonnakohtu läinud reedel tehtud otsusega saab joone alla tõmmata Kadrina Sauna tänava saagale.

Saaga sai alguse Kadrina vallavolikogu 2016. aasta mais tehtud määrusest, millega vallakeskuses muudeti lõik Tehnika tänavast Sauna tänavaks. Asjaolu, et volikogu õigusaktis viidati riigihalduse ministri olematule nõusolekule, viis selleni, et kohanimenõukogu selle õigusakti tühistas. Vald kaebas kohanimenõukogu otsuse esmalt Tallinna halduskohtusse, hiljem Tallinna ringkonnakohtusse, kuid kaotas.

Et riigihalduse minister siiski 4. oktoobril 2016. aastal nõusoleku Sauna tänava loomiseks andis, koostas Kadrina vallavolikogu järgmise aasta 23. veebruaril uue määruse, millega täiendati eelmise aasta mais tehtud määruse põhjendavat osa viitega riigihalduse ministri nõusolekule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles