Jäätmekeskused said rahasüsti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lääne-Viru jäätmekeskus.
Lääne-Viru jäätmekeskus. Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

Keskkonnainvesteeringute keskus (KIK) otsustas rahastada jäätmete ringlussevõtu toetamise taotlusvoorust üheksa jäätmejaama rajamist 1,2 miljoni euroga.

Toetust said Väike-Maarja vallavalitsus Rakkesse jäätmejaama rajamiseks ning MTÜ Lääne-Viru Jäätmekeskus projekt, parandamaks ehitusjäätmete ringlusse andmise võimalusi Lääne-Virumaal.

“Jäätmete ringlusse võtmise arendamiseks on vaja tõhusamalt liigiti koguda jäätmeid ning jäätmejaamad on selleks hea viis,” ütles KIK-i juhataja Veiko Kaufmann.

“Loodame, et need üheksa annavad olulise tõuke edasi.” Projektide kogumaksumus on enam kui 1,7 miljonit eurot, millest toetus moodustab 1,2 miljonit eurot. Toetus eraldatakse Euroopa Regionaalarengu Fondist.

Jäätmete ringlussevõtu toetamise taotlusvoorust toetati jäätmejaamade rajamist, laiendamist ja inventari soetamist.

Samuti jäätmete korduskasutuseks ja ringlussevõtuks ettevalmistamist, liigiti kogutud jäätmete ringlussevõttu, korduskasutuskeskuste rajamist ja keskustesse inventari soetamist. Ülejäänud toetuse saajad selguvad novembri alguses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles